Läs och lär, vilket pass passar dig?

Är du också en person som älskar att träna, men som inte vet riktigt vilka pass du skall gå på? Vi, Hannah och Kiki praktiserar som ni vet på Sportlife och vi tränar varje dag och varierar från gym, pass och personlig träning. Nedan står vårt schema på två veckors tid, de resterande två veckor kommer vi att skriva om nästa vecka. Vi känner redan en stor skillnad, vi är mycket piggare, allerta så det skriker om det! Känns som att vi kan allt och vi har blivit mer positiv om saker som vi annars stört oss på och vi har absolut blivit starkare! Tro bara inte för er som inte brukar träna att ni ser skillnad på styrketräning efter några veckor. Om du tränar 2-3 gånger i veckan i en månad har dina muskler blivit starkare och grövde men de har inte växt i storlek förens efter två månader!

Vecka 1.
Måndag:
Intervall med kondition som uppvärmning. Rask promenad på löpband 10 min, jogga 10 min där du växlar ökar fart i två minuter, sedan minskar du och ökar. Du pendlar alltså med farten. Sedan promenerar du i 5 minuter till i snabb takt med uppförsbacke som man kan justera på löpband. Sedan styrketräning av överkropp och underkropp. Vi går inte in på hur vi gör, för det är så individuellt över hur man själv vill och behöver träna. Följ maskinerna och se vad du tränar för muskler helt enkelt. Nedvarvning med promenad 10 min och sedan stretshing i 10 minuter.

Tisdag: Bodypump. Detta pass är det intensiv träning på skulderblad, tricept, biseps, bröstmuskler, lår- och rumpmuskler. Du gör passet med skivstång och vikter. För dig som sitter mycket framför datorn, det är viktigt att vara stark över rygg och axlar! Glöm inte att stretsha efteråt!!

Onsdag: Spinning 30 min och sedan Core 30 minuter. Core tränar du rumpa, mage, rygg i stort sett. Ett intensivt men kort pass.

Torsdag: Poweyoga. Det var skönt att vakna upp till detta pass kl 7 på morgonen, men dock inget pass vi gör mer än en gång i månaden. Detta pass passar för dig som gillar att träna i lugn takt men som ändå ger resultat.

Fredag: Egen träning på gym med kondition och styrketräning som måndagen.

V.2 Måndag:
Samma som fredagen och måndagen från V.1. Styrketräning + kondition.

Tisdag: Personlig träning med en från Sportlife. Vi tränade överkropp intensivt med vikter, stänger och bänkpress. Tränade korsrygg, sneda bröstmuskler, tricept, biseps, skulderblad, mage och även kondition i 20 minuter med intervallsträning.

Onsdag: Spinning 30 minuter och Core 30 minuter.

Torsdag: Provib träning med en sjukgymnast samt konditions träning.
Provib träning är en mycket effektiv och skonsam träningsmetod som bygger på kroppens sträckreflexer.

Fredag: Afropower dance och det är följande: Ett danspass som är kraftfullt, roligt och rytmiskt med enkla stegkombinationer. Låt energin strömma genom kroppen till afrikanska toner!

Lördag: Bodywork: Ett pass där du varvar aerobic med styrka. Enkla och effektiva konditionsintervaller varvas med styrkeblock för hela kroppen. Utmana och tona din kropp!

Söndag: Bodybalance - En perfekt blandning av yoga, Thai Chi och Pilates där du tränar styrka, balans och rörlighet.

Måndag: Bodycombat - Ett fartfyllt konditionspass med olika rörelser inspirerade av kampsport så som Karate, boxning, Taekwando, Muay thai och Thai chi. Drivande musik får dig att släppa loss och bränna kalorier.


Foto: http://www.sias.no/bilder/idrett/afro-power-dance.jpg
Skrivet av: Hannah och Kiki

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0