Dagens rätt 081022
Bjud hem några vänner i höstvädret och njut
av en varm rykande grönsaksomelett.
Grönsaksomelett
Ingredienser (4 portioner)
1 röd paprika
0.5 st squash
12 blad basilika
8 ägg 0.5 tsk salt
1 krm svartpeppar
12 skivor parmesan
olivolja till stekning
1. Rensa sqash och paprikan.
Skär dem i strimlor/skivor.
Sätt ungenen på 150 grader
2. Vispa ägg lätt. Salta och peppra.
3. Hetta upp oljan i en panna på melangög värme och
fräs paprikan och sqash lätt. Häll i hälften av äggblandningen. Sänk värmen
och låt steka i 2 minuter. Häll på resten av äggblandningen och låt steka i yterligare 2 minuter.
4. Lägg parmesanskivorna jämte fördelat över ytan på omeletten.
Strö över basilika. Sätt stekpannan med omeletten högt uppe i ugnen och laga i cirka 8 minuter, tills
osten har smält. Servera frittatan ljummen.
Reseptet kommer från metro 081021
av en varm rykande grönsaksomelett.
Grönsaksomelett
Ingredienser (4 portioner)
1 röd paprika
0.5 st squash
12 blad basilika
8 ägg 0.5 tsk salt
1 krm svartpeppar
12 skivor parmesan
olivolja till stekning
1. Rensa sqash och paprikan.
Skär dem i strimlor/skivor.
Sätt ungenen på 150 grader
2. Vispa ägg lätt. Salta och peppra.
3. Hetta upp oljan i en panna på melangög värme och
fräs paprikan och sqash lätt. Häll i hälften av äggblandningen. Sänk värmen
och låt steka i 2 minuter. Häll på resten av äggblandningen och låt steka i yterligare 2 minuter.
4. Lägg parmesanskivorna jämte fördelat över ytan på omeletten.
Strö över basilika. Sätt stekpannan med omeletten högt uppe i ugnen och laga i cirka 8 minuter, tills
osten har smält. Servera frittatan ljummen.
Reseptet kommer från metro 081021
Kommentarer
Trackback