Har du också "Putmage" ?

Våren 2008 ställde jag en enkel fråga till Linda Fodor angående putmagar för som ni vet tränar jag minst en gång om dagen och är enligt BMI underviktig så fel mat äter jag inte heller och ändå ser jag gravid ut. Magen är platt i sidorna men just där sexpacket skall vara sticker det istället ut ja en mage haha. Det är heller inte mjukt haha, utan det är muskler. Har ni också så? Jag hittade hennes svar i min gamla blogg, så nu åker den upp igen för er som frågat om hur man blir av med putmagar:

Linda Fodor-Egelstig är en del av det svenska Bodyfitness landslaget, jobbar som personlig tränare, hälsokock, Diplomerad Coach och extra som fitnettmodell

Linda Fodor-Egelstig:
Såg att du ställt en fråga på min blogg, vanligtvis brukar jag svara i min blogg men nu när jag är här och kikar kan jag lika gärna svara här :O)

Anledning till plutmage kan variera. Men jag gissar att du upplever dig smal på övriga kroppen men inte just på magen, att fettet sätter sig där. Problemet är då att det är just där dina fettceller sitter dvs en större mängd och för att kroppen ska börja ta därifrån måste du öka på din fettförbränningsträning radikalt samt ändra kosten än mer även om du tycker att du kör på bra idag samt äter bra.

Uppenbarligen behövs det mer än så. Detta för att ditt genetiska arv lagrar de mesta fettet just på magen. Då stöter vi på ytterligare ett liiitet problem, då det inte går att punktförbränna dvs du kan inte bestämma vart kroppen ska ta fettet från kommer du i takt med att fettet försvinner från magen även tappa fett på ställen du kanske inte vill. Och då syftar jag på ex överkroppen om det är så att du till genetiken har mycket mindre underhuds fett där.

Brösten kommer att bli mindre de med om de innehåller mycket fettceller istället för mer körtlar.Hänger du med i mitt resonemang? Att du upplever att magen putar mer vi situps är för att musklerna växer lite och om fettet inte förvsunnit från magen putar den lite mer.

Kan även finnas ytterligare en förklaring till din putande mage om det är så att du inte har så mycket underhudsfett där och det är hur dina innre organ är placerande, en del kvinnor har en livmoder som ligger långt framvilket innebär att de aldrig kan få en platt mage, har ma sedan mer fett på magen upplevs den som ännu mer putande.

Men som sagt är det fett du vill bli av med måste du köra mer förbränningsträning och troligtvis dra ner lite på den mängd du äter :O)
( Linda Fodor-Egelstig är en del av det svenska Bodyfitness landslaget, jobbar som personlig tränare, hälsokock, Diplomerad Coach och extra som fitnettmodell )

Jag hoppas ni lärde er lika mycket som jag. Tack för ditt långa svar Linda, är otroligt tacksam!

Skrivet av: Hannah


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0