Hälsoprojektet

Vad tänker du på när du hör ordet hälsa? Innebär hälsa för dig att vara smal och vältränad eller har du en djupare syn på just hälsa?


Grundarna till denna blogg heter: Hannah Borg, Kristina Ukalovic, Susanna Boman och Richard Nyström. Vi går tredje året på Katrinelunds hälsogymnasie inriktning hälsa. Det du läser just nu är början av vårt projektarbete och vi hoppas att du sprider vårt arbete till anhöriga och vänner som är intresserade av att veta mer om hälsa.


Grundarna är mycket aktiva och vet en hel del. Susanna gymmar, går på roliga pass under veckodagarna samt tar en joggingsrunda i Landvetter då och då. Hannah är en föredetta dansare, har dansat nio år i Showdance, MVD och hiphop/streetdance. Gymmar för tillfället med ett skadat knä från dansen. Kristina tränar Taekwondo inne i stan, vilket är en väldigt varierande sport samt dansar kroatisk folkdans. Richard spelar fotboll i klubblaget Proletären FF och är otroligt aktiv på idrottslektionerna i skolan.

Vi startade denna blogg för att lättare kunna nå alla ungdomar. Det är roligare att läsa en hälsoblogg skriven av ungdomar själva än att lyssna på en tråkig och sträng lärare. Det är även roligare än att ha en morsa som slänger på en klick äcklig spenat på tallriken, håller ni inte med?

Vad vi tänker skriva om i denna hälsoblogg:

  • Motion: Idrott, övningar du kan göra hemma, hur du bygger upp muskler, hur du förbränner, hur mycket man behöver röra sig för att må bra och hålla hälsan iform och en massa annat roligt som du kanske inte visste sedan tidigare.
  • Kost: Rätt mängd kost, hur ofta man skall äta beroende på vikt, längd och hur mycket man rör på sig, olika kostråd.
  • Recept: På nyttiga middagar och efterätter.
  • Vila: Kroppens återhämtning efter träning och tips utifrån oss själva.
  • Dagbok: Där vi kortfattat skriver om vad vi har ätit och gjort under dagen som ni kan ta efter. Ingen är felfri och det kommer ni att lära er utifrån vår dagbok. Vi njuter också av onyttigheter ibland.
  • Frågor: Vi svarar på alla frågor ni har att ställa till oss, och kom ihåg att inga frågor är dumma! Ps. man kan vara anonym.

Kommentarer
Postat av: Sarah

Ville bara önska er lycka till med projektarbetet, tycker det är en jätte bra idé! =D Om ni vill så kan jag hjälpa till lite med utseendet på bloggen, hörde att hannah hade fixat bannern i paint ^^ jag hjälper till om ni vill! Puss och kram

2008-11-08 @ 15:31:13
URL: http://kissingcucumber.blogg.se/
Postat av: Hercegovac

Asså ja måste bara säga fyfan vilken grym sida alltså. Så fräscht o snyggt rent. Fan o musiken alltså man känner sig verkligen välkommen så positivt och glatt. Mkt bra recept har ni fått fram o så proffsigt gjort med sidan med bilder o hela köret. MVG inget snack om saken den som tycker annat kan gå och fotografera sig.. peace

2008-11-27 @ 16:22:01
Postat av: Therese

Riktigt bra och inspirerande sida ! Jättebra gjort people !

2008-11-27 @ 22:07:54
Postat av: boris

GRYM SIDA

2008-11-28 @ 00:06:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0